lvnte 2011.09.21. 15:00

Ez az egy lett volna a nagy Nikon bejelentés?



Azt hiszem, a Nikon marketingesein kívül senki nem élvezett el (értitek! haha!) a régóta várt nagy bejelentéstől. Sejteni lehetett egy ideje, hogy az I AM COMING kampány valami nagyon új dologgal fog előrukkolni, titokban talán mindenki egy tükör nélküli (vagy egy rendes) tükörreflexes gépnek drukkolt éjszakánként.

Az elmúlt napokban a nikonrumors pletykákból már sejthető volt, hogy csak kompaktok érkeznek, ma pedig bejelentették az '1' széria első két modelljét, a kicsi, gagyi J-t és valamivel azért okosabb V-t.

Igazi zárhangja már egyik kompaktnak sem lesz (nem is volt), cserébe 10 fps-es sorozatot lőhetünk majd velük szép csendben, akár videózás közben is. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog. Ez a videó bemutatja, miért:


Háromféle objektívet vehetünk hozzájuk, amik kitobi-szintű lencsék lesznek, azok minden jó (ár) és rossz (optikai) tulajdonságával. Ígér viszont egy adaptert is a Nikon a közeljövőben, amivel a AF-s lencséket is rájuk akaszthatjuk. Bár a kis szenzorméret miatt ez annyira nem lesz praktikus megoldás. És hülyén is fog kinézni.

A két modell októbertől kapható, cuki, rózsaszín kivitelben is. 

Nem hatott meg a dolog. A napokban jön viszont a Canon nagy bejelentése is, kíváncsi leszek ők mekkorát durrantanak.

Címkék:vélemény fényképezőgép hír technika fotózás fotóblog nikon fotótechnika kompakt gép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr35076589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása