lvnte 2013.11.20. 23:10

Fiatalok, akiknek nagyon kevés idejük van fotózásra

dalma_1384981806.jpg_946x655

Idén is (tavaly is) Marjai Jánossal ketten fotóztuk a TEDxYouth@Budapest előadóit.

Az alapötlet az volt, hogy mindenkiről készüljön egy olyan kép, amiről nagyjából kiderülhet, hogy mivel foglalkozik vagy miről ad elő - legyen kicsit személyes, kicsit egyedi, de ne annyira, hogy ne lehessen egymás mellé tenni őket egy programfüzetbe. Legyen elég tér a fotókon szövegnek, de azért töltsék ki a képet, satöbbi. 

Nagyon hosszú posztot írhatnék arról, hogy miért nem sikerültek olyan jól a képek, de ehelyett inkább örülök annak a néhányak, amik igen. A négy legfontosabb tanulságot viszont levontam:

Nem lehet egy nap egy-két embernél többet fotózni. Efölött már azon aggódsz, hogy fél óra múlva a következő helyen kéne lenni, és nem a képre figyelsz.

Hagyni kell időt arra is, hogy ha nem jó a hely, nem jók a fények -nem áll össze valami- akkor el lehessen napolni, és nem a leadás előtti napra, most vagy soha szervezni fotózást.

Ki kell mozdítani az alanyokat a megszokott környezetükből. Egyik kép sem lett jó, ami olyan helyszínen készült, ami "épp útba esik"; "ott szoktam ebédelni"; "úgyis ott dolgozok"; - az ilyen kifogásokat el kell hárítani.

Jobb ha belenéz a kamerába, akit fotózol. Vagy nem.

A TEDxYouth@Budapest egy független szervezésű TED esemény, amihez a nagytestvér adja a nevet, de helyi közösség szervezi. Itthon van vagy négyféle TEDx rendezvény, a Youth egy egésznapos konferencia, ahol harminc év alatti fiatal tehetségek adnak elő mindenféle témákban (a fenti linken a HVG.hu-s Nagyításból kiderül, hogy ki-miről).

Címkék:fotózás fotóblog portré saját képek tedxyouth

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr115646693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása