lvnte 2014.02.26. 12:46

Mennyit ért Merkel véletlen hitlerbajusza?

000 Nic6300807
Fotó: Yoav Lemmer / AFP

 

Tegnap valószínűleg mindenki elment volna a hír mellett (itthon legalábbis), hogy Netanjahu és Merkel találkoztak Jeruzsálemben, ha nem kerül fel Facebookra ez a fotó a The Post szerkesztőitől.

A találkozó utáni nyilvános fotózáson az izraeli miniszterelnök a tömeg felé mutatott, az ujja pedig szerencsétlen árnyékot vetett Merkel arcára. Nincs semmi trükk, nem kell Photoshopot kiáltani, a képen minden stimmel: a színpad szemből volt megvilágítva, az árnyéknak pont ott kell lennie, ahol a képen látszik. Az ilyen fotózásokon általában rengeteg fotós áll készenlétben, úgyhogy bármit is gondolnánk, egyáltalán nem volt nehéz vagy trükkös elkészíteni ezt a fotót. Sokkal könnyebb volt, mint publikálni.

A Jerusalem Post nem is használta a képet a találkozóról szóló hírek mellett, de az ott dolgozó újságírók a tiltás ellenére sokan megosztották a poént Twitteren és Facebookon. Valószínűleg ők sem gondoltak bele, milyen lavinát indítanak ezzel.

A fotós azóta mossa kezeit.Ő csak leadta ezt a kockát is több tucat képpel együtt a szerkesztőinek, de nem gondolta, hogy használni fogják. Pláne azt nem, hogy a kép elindul a közösségi értelemben vett világhír felé, és olyan politikai üzenet lesz belőle, amit ő sem akart.

Nem lehet nem látni a poént a képen (mi is kitettük, de a vizuális poénnál nagyobb feneket nem kerítettünk neki), ezért osztotta meg boldog-boldogtalan, amivel együtt jár az is, hogy nem mindenki rendezte le egy mosollyal a megosztást. Az index kommentelői közül is előbújtak a buta zsebnácik, és sikerült olyan elképesztő dolgokat levezetniük ebből a fotóból, ami már messze távol van a józan ész és a nyomdafesték közös határain.

Két jó kérdés a végére:

Nyert vele valaki? Itt van egy különleges és exkluzív fotó, ami körbejárta a világot és százezrek osztották meg. A lap nem közölhette le, ráadásul a botrány miatt magyarázkodniuk is kell, a fotós meg nem akarta a nyakába ezt az egészet. Aztán ott vannak az olvasók, akiknek az egyik része nem érti, a másik meg nem tudja helyén kezelni.

Megérte?

Címkék:hír fotózás fotóblog sajtófotó közösségi média

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr745833565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2014.02.26. 15:30:21

Szóhoz se jutok.

Kárpótlást és bocsánatkérést, de hirtelen ám!!!

:)

Danubium 2014.02.26. 19:02:22

Akinek ez hitlerbajusznak látszik, az tényleg rögeszmés.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.02.26. 19:39:24

Igazi morbid humor, de jó.

Mondjuk szerintem furán áll az az árnyék mivel az ujj majdnem egyenes, az árnyékon meg nagyobb szögben van. De ettől még lehet hogy pont olyan szögben pont így látszik.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.02.27. 07:46:00

@szmoker (Homo Trollicus): mondjuk igy hirtelen nem Merkel jutna eszembe, mint tipikus naci, a maga jo kis konyhasneni megjelesevel
Az izraeli miniszterelnokok picit kozelebb allnak Adolf bacsi szellemi oroksegehez, de a bajusz poen mindig megmosolyogtat, barkin lattam mind kicsit digested lett tole
süti beállítások módosítása