lvnte 2015.09.03. 23:51

Akkor ez a fotó most hazudik?

2015-09-03T111205Z 1595880256 LR2EB930V3U4J RTRMADP 3 EUROPE-MIG

Dehogy is.

Pillanatok alatt bejárta ma az internetet ez a fotó, amit Balogh László készített a bicskei vasútállomáson. Az eredeti képaláírás szerint rendőrök állnak egy menekült család mellett, akik el akartak szaladni az állomás területéről. - Hungarian policemen stand by the family of migrants as they wanted to run away at the railway station in the town of Bicske.

*

Egy frissítés két évvel később (2017): miután a fotó egy nagyobb anyag részeként Pulitzer-díjat kapott 2016-ban, az újra kiadott képen már javították az eredeti kiadásban megjelent képaláírást, ami, mint kiderült, nem fedte a valóságot. Az új képaláírás már egyértelmű arról, hogy nem rendőri beavatkozás eredménye a kép:

Caption:Hungarian policemen stand over a family of immigrants who threw themselves onto the track before they were detained at a railway station in the town of Bicske Hungary September 3 2015. REUTERS/Laszlo Balogh

*

A fotó egy több képből álló sorozat része, ahol látható az is, ahogy a férfit 6 rendőr próbálja lehámozni a pár hónapos csecsemőt ölelő anyáról, de még egy olyan kép is van a kiadásban, ahol az egyik rendőr gumibottal áll az anya felett, miközben 5 másik a férfit teperi le (ezt a fotót már végképp nehéz volt távolról megérteni, nem is közöltük le, amikor beszámoltunk a jelenetről az Index percről perce tudósításában). Ha valahol hiba csúszott a gépezetbe, az ez a pont. A képaláírás és a leközölt képek mást sugallnak, mint ami valójában történt.

Mit látunk?

Sínek közé esett egy család, akiket rendőrök állnak körbe.

A rendőrök indokolatlan erőszakkal próbálnak szétszedni egy családot, akik kétségbeesetten próbálnak ellenállni.

A döbbenetes képek után néhány perccel megjelent egy videó is a jelenetről, ami teljesen más megvilágításba helyezi az eseményeket. A felvételen az látható, hogy a férfinél elpattant valami, miután a rendőrök leszállították őket a vonatról Bicskén. Megragadja a családját*, és a sínekre húzza a nőt, ezután a rendőrök inkább a férfitől próbálják menteni a családot, nehogy kárt tegyen bennük (vagy önmagában).

Hogy ez nem derül ki a képekből, az nem a képek hibája, és nem is arról az egyszerű kliséről van itt szó, hogy a gonosz média hatásvadász képekkel akarja sokkolni az olvasókat. 

A jelenet megtörtént, ahogy az a képeken is látszik. A fotós valószínűleg csak lemaradt az első néhány másodpercről. Ilyen hirtelen akcióra nem lehet előre készülni, inkább csak egy adag szerencsével lehet pont a jó helyen lenni, amikor megtörténik. A hírkép viszont nem csak arról szól, amit látunk rajta.

Ez a fotó nem azt mutatja meg, hogy a helyzet pattanásig feszült, hanem eggyel tovább lép: a közvetlen következményt. Azt a helyzetet, ahol egy ember már nem bírta tovább, ami körülöte történik, és elvesztette az uralmat.

Hogy mire gondolok itt, azt tök jól leírta Anarki a 444-en: Nettó gecizés, amit Magyarország a menekültekkel művel.

Nézzük meg újra a képeket. Mi az, amit látunk?

Egy olyan szituációt látunk, ahol elszabadult az értelmetlen erőszak.

Ide vezet a kerítés. Néhány napja láthattunk képeket arról, mi vár a menekültekre a szerb-magyar határon, arról pedig folyamatosan vezető hírek szólnak, hogy mi vár rájuk ezután a Keleti pályaudvaron. Idáig vezet a tájékoztatás teljes hiánya, és a vele járó állandó bizonytalanság. Ezek az emberek felszálltak a családjukkal egy vonatra, amiről azt hitték, hogy Németországba tart velük, aztán leszállították őket Bicskén, ami Szíria-Németország viszonylatban épp a semmi közepén van. Ide vezet az emberi bánásmód teljes hiánya, a kriminalizálás, ami végigkíséri a menekültek útját a Balkánon és Magyarországon keresztül.

Ezek a dolgok biztos képesek felőrölni egy embert, egy olyat pláne, aki a fél világon átvágott már a családjával. Bicskén elpattant nála a cérna, és a saját fejét ütögeti olyan emberek előtt, akik nem értik mit akar mondani, és akik egy szót sem tudnak hozzá szólni.

Ezt mutatja meg ez a fotó a világnak. 

-

 *Új infó szeptember 4-én: a blikk szerint a férfi nem a családhoz tartozott (a cikk nagyobb részén ez nem változtat, amin meg igen, azt frissítettem ennek megfelelően.)

Címkék:vélemény fotóblog photoblog menekültek fotóriporter sajtófotó fotográfia Reuters képügynökség

346 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr437758672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

recirkulációs kör 2015.09.04. 16:41:04

@Frady Endre:
Legalább negyedrészük írástudatlan, a saját nyelvén is.
Szóval a saját nyelvükön írt plakátok sem segítenének, esetleg ha felvennék magnóra, és lejátszanák hangszórókon.

(Csak azzal meg az a baj, hogy az arab nyelv nem egységes, igazából 4 vagy 5 olyan távoli nyelvjárása van, hogy a beszélőik nem értik egymást - a svéd meg a norvég, illetve a finn meg az észt jóval közelebbi nyelvek egymáshoz, mint ezek a nyelvjárások, és mégis mindkét esetben 2 külön nyelvről beszélünk.Szóval fel kéne venni legalább 3 közel-keleti arab nyelvjárásban, talán észak-afrikai arabok nem jönnek.)

Leylandi 2015.09.04. 16:43:33

@cabeza: mért halt volna ki az emberség? Csak mert helyeslés helyett aljas képmutatásnak bélyegezzük, hogy Gyurcsány 23 millió románnal riogatott, egyetlen kinti magyart se fogadott be, ezeknek meg a seggét nyalja? Mert azt mondjuk, jobb helyen lenne az a kenyér meg szalámi a kukákba dobás helyett a mi éhező gyerekeink kezében? Hogy először a mi munkanélkülijeinknek kéne munkát adni ezek előtt?
Ha ez embertelenség a libsik szemében, akkor szívesen vállalom!

eßemfaßom meg áll 2015.09.04. 16:45:01

@Frady Endre: Az okostelefonokon nem csak a gmaps hanem pl a német követség honlapja is elérhető.

eßemfaßom meg áll 2015.09.04. 16:48:47

@Frady Endre: "Meg Mensa HungarIQa tag"

"People who boast about their I.Q. are losers." - Stephen Hawking -

oeruelt · http://sargahaz.blog.hu/ 2015.09.04. 16:49:02

A fotós egy fasz, aki nagyot akart durrantani, ezért nem riadt vissza az események kis kozmetikásától. Szerette volna bejárni a világsajtót, céltudatos csávó. A cikkíró pedig nagyon gyenge a szerecsenmosdatásban, az ominózus jelenet cca 10 mp-nél van, ja, biztosan nem volt ott a fotós, lemaradt, a peron túlvégéről futott, egy nagy túróst! Ott kellett tülekednie a koncért, amire aztán rákent még egy kis vért. Sajtóholló a sajtóhollónak...

eßemfaßom meg áll 2015.09.04. 16:49:43

@cabeza: Nevess, ha igazad nincs is legalább jókedved legyen

Fekete Pestis 2015.09.04. 16:49:49

@András Szigligeti:

@A fejverés pedig a tehetetlenség jele, ha egy lehelletnyit is ismernétek azt a kultúrát, amelytől annyira rettegtek.@

nalatod, ezert mondom azt, hogy a kulturak egyuttelese problematikus, ergo ne jojjenek mas kulturabol foleg alulkepzett emberek.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 16:50:30

@cabeza: Na arról viszont senki nem tehet, hogy neked az nem érv pld. az, hogy a zöldhatáron jön be.

Ez annak érv, akinek egyben az is leesik, hogy aki valóban menekült, annak nem kell a zöldhatáron bejönnie és nem kell elkerülnie mindenáron a regisztrációt.

Neked mondjuk valami olyasmi lenne egy ütős érv, hogy Orbán mekkora geci.

Na de b+, számon ne kérd már, hogy a többi nem a te színtedhez alkalmazkodik.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.09.04. 16:53:06

@Leylandi: Gálvölgyinek van rajongótábora, aminek a 10%-a is sok. Nekem nincs. :)
Amúgy a Mensa dolgot nem dicsekvésnek írtam, hanem válaszul az "agyhalott" témára. Vajon miért érzik úgy egyesek, hogy megszabhatják másoknak, hogy miről nyilváníthatnak véleményt és miről nem. Hogyhogy ne foglalkozzunk politikával? Akkor mi alapján szavazzak négyévente? Vagy csak a voksom a fontos, a véleményem nem? Csak azok szólalhatnak meg, akik szerint "legyen tánc meg zárcsökkentés"? :)
Amúgy nekem nincs jogon olyan oldalon hozzászólni, ahol egyébként nincs érdemi vita, csak fröcsögés? És a fröcsögők trágár fenyegetőzésekkel elhajthatnak?
Na, kb. ezért bánik ez az ország a menekülőkkel úgy, mint az elhajtandó állatokkal... Sajnálom!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.09.04. 16:55:55

@eßemfaßom meg áll: Mert a másikat agyhalottnak nevezni oké? ;-)
Ha meg önvédelemből rámutat, hogy talán mégsem, akkor meg leugatni, hogy ne dicsekedjen, az is oké? ;-)

lékek és ellensúlyok 2015.09.04. 16:58:19

A poszt írója, vszínű érzi, hogy ebből jól nem lehet kijönni, mert a jelenetnek túl sok szemtanúja volt, ezért úgy gondolta elébe megy a cáfolatoknak.
Azért azt nagy összegben lefogadom, a világsajtóban ebből megint az lesz, hogy "a gonosz magyarok nem engedik a menekülteket" holott uniós kötelezettségeink vannak a témában, amelyek szabályozzák ezt a kérdéskört, és azonkívül van egy jogrendünk is.
Persze régóta szajkózom már én is, hogy nem kell nekünk olyan szigorúan vennünk az EU-s előírásokat, nekünk is kevesebb gond, ha a menekültek bevándorlók simán átjutnak, (istenkém, mindenkit mi sem tudunk a határon elkapni, Trianonnak "hála" kis ország vagyunk, észre sem vesszük, ha átslisszannak rajtunk) aztán regisztrálja őket akárki, akárhol, ha akarja.

Egyébként azért én egy sallert lenyomtam volna annak a hisztiládának, térjen már észhez.
Még egy megjegyzés, a videón szereplő "családapára". Pont egy ilyen ripacskodó pöcs aki nem kell Európába. B.sznám vissza ahonnan jött.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 17:03:51

@lékek és ellensúlyok: Na most az egyáltalán nem baj, ha a "világsajtóban" az van, hogy milyen gonoszak a magyarok.

5-ik éve vagyunk a "világsajtóban" permanensen nácik antiszemiták, Orbán ötödik éve diktátor, miközben soha nem volt ekkora mértékű a turizmusunk.

Én azt látom, hogy a Sorosék által irányított "világsajtót" jobban leszarják máshol mint itt a hazai "világsajtót".

lékek és ellensúlyok 2015.09.04. 17:11:12

@oeruelt:

"A fotós egy fasz, aki nagyot akart durrantani, ezért nem riadt vissza az események kis kozmetikásától."

Nem tudom, nekem olyan gyanúm is van, hogy némelyik fótósnál, és esetnél le is volt zsírozva a dolog a szereplőkkel.

Én azt üzenem a libsi sajtót működtető befektetői köröknek, na elmentek ti most már a q.va anyátokba. Tudom, ez kb annyi, mint amikor az etiópok anno az öklüket rázták az olasz vadászgépekre a második vh.-ban, de az ilyen kis simlis fotósok még simlisebb sztorijaitól kidobom a taccsot.
Egyébként meg fogom a gépem, lemegyek az utcára, lövök 500 fotót a kis libsi 20 fős performanszokról, kiválasztom közülük a 20 leggázabbat (már ami a libsikre gáz), aztán lehet rajta rugózni.
Ennyi.

Hari Seldon 2 2015.09.04. 17:12:43

@marionette:
"Az arab ember különösen indulatos. "
Hát kb magasról teszek rá, hogy milyen indulatosak.
Ezek jöttek ide. Tessék körülnézni, hogy itt miféle viselkedés a nagy általánosságban elfogadott. Igyekszik úgy viselkedni, ha ezt nem képes produkálni, mehet vissza, vagy a törökökhöz ahol ez nem kirívó viselkedés.

Én nem tudnám elképzelni, hogy bármilyen idegeskedésemben a családom tagjait lökdösném a sínekre. Ezek nem kultúremberek. Kb ugyanazt csinálják, mint a gázaiak. Azok is így kezelik a családtagokat. Előre a tűzvonalba, hogy lehessen róla jó ki címlapfotó. (és valóban, az algériaiak és tunéziaiak kicsit jobbak, nálunk azok vannak)

lékek és ellensúlyok 2015.09.04. 17:18:42

@♔bаtyu♔:
Az a szerencsénk, hogy kicsik, és jelentéktelenek vagyunk, így nem fektetnek túl sok energiát arra, hogy hazavágjanak bennünket. (Mondjuk egy forint elleni támadás, dacára annak hogy kis gazdaság vagyunk húzná magával a többi keleteurópai valutát meg gazdaságot is, és az lehet hogy nekik is sokba lenne, meg aztán túl feltűnő is .) Egyenlőre marad a sajtós fikázás, azért az se semmi, gondoljunk a Trianont megelőző "atmoszféra teremtés"-re.

Fekete Pestis 2015.09.04. 17:20:54

@marionette:

nalatod, ezert mondom azt, hogy karos dolog a bevandorlas, mert ilyen kulturalis kulonbsegek lehetetlenne teszik.
Nezd, engem hivtak mar az emiratusba dolgozni, nem mentem, mert nem akarok a kulturajukhoz alkalmazkodni.
erre tessek, most ok jonnek ide, es nekunk majd tolaralni kell a @kicsit indulatos@ kulturajukat, meg a saria-negyedeiket (majd 20 ev mulva), meg a satobbit.
mindezt az emiratusokban elerheto SzJA mentesseg nelkul, mert ugye az emberbarat szocdem elitunk majd a mi szja-nkat emeli, hogy a menekulteket integralja, stb.

Hari Seldon 2 2015.09.04. 17:26:18

@♔bаtyu♔:
Nem hinném hogy havi 400-500 Eurónál többet kapnának. Nagyjából ennyi három gyerek után a támogatás. Ha ennél több lenne, az nagyon jó kampánytéma lenne Marine-nek, így is nagyon sanszos, hogy nyer. (Valószínű, hogy a Rajna másik oldalán is így vannak, bár ott nagyon be vannak tojva saját maguktól.)

cabeza 2015.09.04. 17:29:45

@Leylandi: Es igen, ujra itt vagyunk, de a masik oldal, de a multban. Szanalmas. Mi lenne ha maban elnel es a jovot tervezned. De ahogy pont az elozo hozzaszolasomban is irtam. A mult a lenyeg abban sirdogalni, meg okolni masokat. Ezert is van ott az orszag ahol, egy multban elo orszag hogy fejlodjon?

A kormany kudarcot vallott menekultek kezelesevel, mert nulla informaciot adtak nekik, nem terelgetik oket jozan esszel tolmaccsal, hogy ne ijedjenek meg hogy most meg bebortonzik az egesz csaladjukat. Regisztracio lassu, a taborok rogtonzottek, nem embersegesek. Mikozben az allam felmarkolja a raszant euro milliokat.
Tehat van egy csalad akik haborus ovezetbol jon at ide es az elso amivel szembesul hogy idegennyelven beszelo rendorok el akarjak vinni valahova. Majd betuszkoljak egy embertelen taborba, ahol epp elegendo etelt osztanak nekik. Kozben a piszkos matracokon, szemethalmon, tulzsufolva azt varjak hogy vegre regisztraljak oket, hogy tovabballhassanak a nemetek fele ahol befogadnak oket, ahol talan normalisan elhetnek, dolgozhatnak amig Sziriaban nem normalizalodik a helyzet.

A masik, meg ertelmesebbik erv az szokott lenni, hogy de Szerbiaban mar nem kell menekulniuk, megis akkor miert jonnek? Talan mert senkise akarja leelni bizonytalanul egy taborban az elkovetkezo ki tudja hany evet, segelyen elve, esetleg taborban felnevelni a gyereket, hogy majd egyszer talan hazamehet ujra oda jovojet epiteni, dolgozni.

Lattam en mar Sziria-Torok hatarmenti taborokat riportokban. Es ott vannak olyan csaladok is akik nem akarnak messzebb menni az orszaguktol, a nehez helyzetuktol fuggetlenul, mert minel elobb vissza szeretnenek terni, ahogy megoldodott a helyzet. De az a tabor sem osszkomfortos am. De ki hitte volna, nem mindenki maradna egy ilyen helyen.

De csapjatok tovabb a nyalatokat a multra meg az emutnyocevre, hibaztassatok a tavolrol jott menekulteket, az EU-t, amerikat, az oroszokat. Ja nem az oroszokat mostan szeressuk mert OV aztat megmondta hogy ok a jofejek.

lékek és ellensúlyok 2015.09.04. 17:33:43

"Nézzük meg újra a képeket. Mi az, amit látunk?"

Hát a szokásos libsi csúsztatást, és hamis hangulatkeltést, azt látjuk. Utólag kár magyarázkodni, hogy nem egészen úgy volt.

Tudod a korrekt az lenne, ha a képeket megjelenítő minden egyes kib.szott szájtra, ki lenne téve, ha utólagosan is, a videó is. Úgy már renben lenne.

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 17:37:42

@lékek és ellensúlyok: Igen, egy mondatban összefoglalva csak a szokásos liberális manipuláció.

marionette 2015.09.04. 17:38:37

Káros, vagy nem káros, egyelőre az a helyzet, hogy ezek az emberek NEM AKARNAK ITT MARADNI, és nem feltétlen azért, mert nem vagyunk nekik szimpatikusak (naná, hogy nem vagyunk!), hanem mert tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy nincs szükségünk rájuk, nem tudunk nekik munkát és kenyeret adni. Oké, hogy a németeknek sincs, de nekik legalább van pénzük. Állítólag fél millió magyar él "gazdasági bevándorlóként" szerte a világban, ők minden bizonnyal jobban tudnak asszimilálódni a mentalitásuk, bőrszínük és remélhetően a tudásuk alapján is. De akkor is bevándorlók, csak szerencséjükre nem feltűnőek. Egy jobb sorsra érdemes szírnek miért ne lehetne erre joga? Eddig nem jött el, mert megélt az otthonában, de válassza inkább a halált, hogy ne zavarja az európaiak köreit? Vagy éljen sátortáborokban? Hmmm., még egyszer megkérdezem, az mindenki ballibsi, aki átérzi a helyzetüket? Persze tény, hogy a keresztények és a muzulmánok nem jártak soha kéz a kézben, de a keresztényi könyörület az csupán maszlag?

♔bаtyu♔ 2015.09.04. 17:45:49

@Hari Seldon 2: Én a különféle lapok alatti hsz-ekből azt látom, hogy a ballibsiknek leáldozik Európában. Azt mondhatni, hogy politikusként egyedül Orbánt értékelik. Az Orbán-Merkel "vitából" pld. Merkel egyértelműen rosszul jött ki és amúgy az USA-Izrael is. Pedig az ottani cikkekhez képest az Index kifejezetten Orbánbarát.

marionette 2015.09.04. 18:12:29

Ha az "igaz magyarok" között csak ilyen hidegfejű és önző alakok vannak, és a másik oldalon csak "álszentimentalista ballibsik", akkor jobb lenne, ha mennék is rögvest csomagolni! De azért nem megyek, mert mégiscsak ez a hazám, ha nem is nézem mindig jó szemmel. És nem mellékes, hogy egyelőre nem dübörögnek felettem a halált hozó repülőgépek! De bizony az sem kizárt, hogy majdan sírva, de megkönnyebbülve fogom kikísérni a gyermekeimet, unokáimat a pályaudvarra, hogy még időben új hazát keressenek maguknak. De reménykedem, hogy többségben vannak még mindig az egyszerű, tiszta és önzetlen emberek, és a józan ész kerekedik felül ezen a káoszon. De ha ez a vihar el is ül, jön majd egy másik. Nagybetűs Történelem, amit átélünk.

Hari Seldon 2 2015.09.04. 18:28:21

@♔bаtyu♔:
A hozzászólásokat nem érdemes nézni. Vagy legalábbis semmi kutatással nem ér fel. Semmit nem jelent.
Legtöbbször csak a táborok pár rajongója aktiválja magát.
Persze ebben az esetben természetesen a tömegek is a bevándorlók tömegei ellen vannak. Csak nem PC erről beszélni, bár itt azért Marine-nek jól megy, amióta a vén náci apjától átvette a pártot, és leállt a zsidózással. Mert rájött, hogy nálunk jobban lehet kampányolni a muzulmán kártyával mint a zsidó kártyával.

Hari Seldon 2 2015.09.04. 18:30:00

@marionette:
Te most komolyan ennyire idealista vagy?
Jóhiszemű vagyok, és ezt feltételezem.

Hari Seldon 2 2015.09.04. 18:35:38

@♔bаtyu♔:
Egyébként meg a ballibsi szöveg nagyon nagy hülyeség.
Európában ugyanis a libsik, inkább jobboldaliak. Ki nem állhatják a baloldalt. Én is másképp nézem a politikát itt mint Magyarországon. De ez nem azért van, mert én változtam, hanem csak azért mert mások az itteni politikai felosztások.

eßemfaßom meg áll 2015.09.04. 18:47:49

@marionette: "Egy jobb sorsra érdemes szírnek miért ne lehetne erre joga? "

Joga van. Szépen megjárja a hivatalos utat, beszerzi a papírokat, megkapja a vízumot és máris ő a legális szír bevándorló Németországban. Alig 4 éve mehetnek a magyarok szabadon munkát vállalni pedig egy évtizede EU tagok vagyunk, egy európai ország Európa közepén. Komolyan azt gondolod, hogy egy papírok nélkül illegálban idejövő szírnek defaulr jár ugyanaz mint az EU tagjainak? Akkor egyáltalán mi a francnak van pl az egész Schengeni határ, ha egyébként az jön be és oda utazgat minden irat nélkül akinek kedve tartja?

HgGina 2015.09.04. 18:49:23

@Aszteroida-bányász metal énеkes: Ó persze. Tehát szerinted nem kéne becsukni 20 évre azt, aki a feleségét a gyerekével együtt a sínekre löki?
Gratulálok. Szólj majd, amikor valamelyik vasútállomáson leszel, és besegítelek a vasak közé! De akkor se panaszkodj, amikor összeszedik kezed-lábad! Egy zsákba.

Csucsundraa 2015.09.04. 18:51:08

Azért az igazsághoz hozzá kéne tartozzon, hogy ha elmenekülök egy háború elől, az életemet féltve, családostól, az első biztonságos országban megállok...lásd azt a 2millió szír menekültet, akik törökországi menekülttáborokban maradt, remélve, hogy vége lesz a cirkusznak, és majd visszamehet. Aki meg nekiindul a világnak, úgy, hogy már 3 országon átjött, ahol nyugodtan megállhatott volna, menekültként, nem fenyegette senki az életét, és van nála okostelefon, és megnézheti a neten, hogy az útvonalon illetve a célországban mi a törvény, meg a helyzet, ami rá vonatkozik, az ne dobja be a sínekre az 5 éves gyerekét meg az állítólag terhes feleségét, egy európai uniós országban, ahol menekültként menekülttáborba akarják szállítani... És a videóból kitűnik, hogy a rendőrök kimondottan emberségesek voltak, nem akartak ártani sem a pasasnak, a nőnek meg a gyereknek végképp nem... ÉS közben jelennek meg a többi videók, a vonat mellett maszkban,kesztyűben, abszolút udvariasan közeledő rendőrökről-rendőrnőkről, akik ételt,meg italt osztanának a menekülteknek, amit pár gyerek boldogan el is kapdos...A felnőtt menekültek meg hajigálják vissza bőszen(?) sértődötten(?) a 6os csomag ásványvizeket, meg az ételt. Miközben a világ, meg a hazai jogvédők, meg mindenki kiabál, hogy a magyarországi hivatalos szervek milyen utolsó embertelen módon bánnak a menekültekkel....
Ha a kormány betartja a dublin III. egyezményt, akkor aljas szemétládák, akik nem engedik át a menekülteket, és ezért majd jól meg lesz fosztva a magyarság az unión belüli szabad mozgástól(francia politikus...). Ha átengedi őket, és osztrák rendőrök asszisztjával szállítják vonattal Ausztriába őket, akkor rohadt szemétládák, akik nem tartják a dublini szerződést, és tovább engedik regisztrálás nélkül a menekülteket... Egyik percben nem védik eléggé a schengeni határt, és ezért a schengeni tagság is veszélybe kerülhet... A másik percben mi az, hogy (a schengeni határ védelmére) kerítést építenek, és meg akarják állítani az illegális határátlépést....A német, osztrák civilek tüntetnek a magyar vezetés ellen, hogy miért nem engedik a menekülteket...a Merkel egyszer nyilatkozik, hogy minden szír megkapja a menekült státuszt....amit utána mond, azt senki nem hallja, hogy "minden szír, aki már németországban van". Ezután a szírek is meg a civilek is erre hivatkoznak, miközben Merkel kézzellábbal helyesbít, hogy jaa, nem úgy értette, ne engedjék el a menekülteket, mert dublini egyezmény.... Nyuszika, miért nincs sapkád....?? Ugye.... Mintha mindenki elmeroggyant lenne....

eßemfaßom meg áll 2015.09.04. 18:52:01

@Frady Endre:

1. ezt nem velem kell megbeszélned.
2. Ha szerinted azzal kivédekezed magad az agyhalott kategóriábol, hogy beírod mekkoranagy az IQ-d azzal csak szolid szánalmat fogsz kelteni irántad.

Tudod, az nem érv egy netes fórumon, hogy "nekem 40 centis a farkam"

formax 2015.09.04. 19:56:37

Itt bizony a tények súlyos "félresugalmazása" történt, a bizalom megtört a média felé! Ezt nem kellene így megmagyarázni, egy bocsánatkérés hitelesebb lenne a fotós(ok) , újságíró(k) részéről.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 20:31:41

@outmigrant: No és amit akkor tanultak a menekültek kezeléséről azt most ki hasznosítja?

Miklós Hohner 2015.09.04. 20:48:24

Nem a rendőrt, hanem a vonatot kellet volna hívni.

Prognozuoti Blasio 2015.09.04. 20:59:05

Ez ám a tipikus fasisztoliberális hozzáállás!!
Mnipulatív felvételeket közlünk, majd mikor az egész világ rájött az undorító náci hazugságra, akkor félig korrigálunk, félig áttoljuk a felelősséget. Szép!!

Akkor a kedves Index és a hozzá hasonló sátánisták kérjenek korrekciót az összes nemzetközi laptól, aki pusztán a manipulatív képeket tette közzé.
Nyilván nem fogják, mert ez kapóra jön a nemezet/európaromboló/embercsempész érdekeltségeiknek.
Gratulálok, kedves "befogadó", "jóságos", "humanitárius" liberálisok!! Ismét bebizonyítottátok, hogy faiszta hamispróféták vagytok!!

Azzal meg ne etessen senki, hogy aki a halálból menekült meg a golyók előle, annak azért gurul el a gyógyszere, mert egy héttel később ér Németországba. Hagyjuk már ezt!

2015.09.04. 21:11:09

Ideje lenne kényszermunkát adni annak aki ilyen anyagokkal manipulál.
Persze, véletlen...

_Epikurosz_ 2015.09.04. 21:30:18

@Prognozuoti Blasio: Nem azért gurul el a gyógyszere, mert egy héttel később ér Németországba (tényleg csak egy hét az elbírálás? jó lenne közölni velük, ha ez tényleg igaz), hanem mert már hosszú utat tett meg viszonylag kevés pénzből, bujkálva, papírok nélkül (utóbbit nem értem, miért csinálják. megmagyarázná valaki?).

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 21:34:26

@_Epikurosz_: Senkit nem érdekel.

A cigányokra jellemző érdekérvényesítési kultúrával rendelkező fiatal atomfizikusra biztosan már most lecsapott jópár német munkaadó. Ilyen müsort akarnak a munkahelyre is.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 21:40:22

@randomgenerator: A szabadúszó fotóriporter csak a képeket adja el, szöveg nélkül. Ebből él. Ha adhatna hozzá szöveget is, más lenne, akkor újságírónak is hívnák, másfajta szerződése lenne, stb. Úgyhogy főleg a szenzációra mennek, kifejezetten szaftos figyelemfelkeltésre. A jó képszerkesztő nem vesz át minden gyanús anyagot. Nekem kicsit furák voltak az ürge mozdulatai a képen, mert nem elsősorban a feleségét védték, hanem a rendőrökkel tartotta a szemkontaktust, szóval nem csak egyfelé figyelt. (Nem értek hozzá, amit tudok, azt japán animekarakterek mozdulatainak elemzéseiből tudom, egyszer régen olvastam ilyen "hogyan rajzoljunk" anyagot. De a japánoknál egyébként külön tudomány, hogy egy-egy közszereplésből kiolvassák, hogy a közszereplőnek milyen érzelmei voltak valójában. 3 perces megszólalásokat elemezgetnek fél óra hosszat a televízióban. Na, már megint elkalandoztam.)

_Epikurosz_ 2015.09.04. 21:42:35

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Ebben teljesen igazad van. :) (nyugi, értem az iróniát) Erre mondják, hogy eltérő kultúra. És többek között azért nincs ott még atombomba, mert előbb felrobbanna az ilyenek keze közt az alapanyag, minthogy odaérjen. :D

2015.09.04. 21:45:19

@_Epikurosz_: Hát jó, engem csak azért bosszant a dolog mert hogy várják el, hogy az ember higgyen egy adott médiumnak, ha ilyen hülyeségekkel járatják le magukat... lehet mondani, hogy véletlen meg minden de az eredmény az, hogy az ember azt mondja "na ok, ezek is manipulálnak amerre nekik felel meg..." Ez egy elég komoly szituáció, nem tartom fairnek, hogy ilyen "eszközökkel" "harcoljanak" a felek utána meg mi vagyunk a hülyék miért nem értünk mindent (úgy ahogy egyesek szeretnék). Az ember azt gondolná tényeket közölnek és akkor milyen jól tájékozódunk meg minden. Nem ez az első, egy ideje megy ez az érzelmekre hatós manipuláció miközben mindenkinek egyértelmű kell legyen, hogy a világ nem így működik.

venszivar3 2015.09.04. 21:50:27

UGYAN MÁÁÁÁR !!! Színpadot érdemlő SZÍNJÁTÉK !!! az ilyen fajták EHHEZ ÉRTENEK....!!!

robinnyó 2015.09.04. 22:13:33

Na már a főoldalon is mosdatják magukat libsiék. De legalább a kommentelők esze a helyén van.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 22:17:03

@randomgenerator: mint @marionette is említette egyik hozzászólásában, az arab kultúra szereti a színjátszást, hát itt is félig-meddig ez is történt az ijedtség mellett. (mellékszál: a NANE kifejezetten az ilyen színjátszó pasiktól próbálja eltanácsolni a nőket, mert ez a megtévesztés sok rosszra használható) Ahogy mondják, aki nem sír, azt nem vigasztalják. A sajtósok meg azt fotózzák, ami van. Kijöhet belőle ilyen is.

Valaki átküldte a külföldi médiának a videót is, a miheztartás végett?

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 22:27:07

@_Epikurosz_: 'A szabadúszó fotóriporter csak a képeket adja el, szöveg nélkül.'

Vagy picit azért besegít. Tegnapelőtt az Egyenlítőn volt fotózva egy 5-6 éves eltérőkultúrájú (lehet a 8kerből volt) kislány transzparenssel a kezében, a keleti előtt. ugyanabban a fotósorozatban ugyanaz a kiscsaj másik transzparenssel is bepózolt....gondolom a fotós csinálta a transzparenseket is.

no food german please help let us go mr orban

broáf. van aki meg lopásból él, az is egy becsületes foglalkozás

kun andras 2015.09.04. 22:37:40

Meglátta a kamerákat és produkálni kezdte magát. Ennyi.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 22:44:29

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Ha ilyesmi kiderül, normális ügynökség már nem vásárol tőle képet, akkor pedig lőttek a nagy pénzeknek. Ezért nem szokásuk beavatkozni sem, akármilyen szörnyűséget látnak. Na jó, néha van kivétel, ha már megcsinálta a képet, és tényleg emberélet forog kockán.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 22:51:58

@_Epikurosz_: Mind1, a szabad sajtó ilyen. Annak szabad, aki sokat megvesz belőle.

zizi77 2015.09.04. 22:56:48

Méghogy a sajtó nem tehet róla:
index.hu/belfold/2015/09/04/meg_a_halal_is_jobb_lenne_a_mostani_helyzetnel_a_csaladjat_a_sinre_loko_szir_ferfi_szerint/
Már tisztázódott az ügy, de újabb cikk jelenik meg az indexen, a hazugságra épülve.

telkoe 2015.09.04. 22:57:37

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
Nincs a fotos joember egyedul, nem o az egyetlen sajtohiena aki rasegit hogy igeny szerint osszerantsom valami gagyit hatha par dollar osszejon belole.

Valamelyik origos kispocs egy kiskolykot pozoltatott a rendorok elott feher rozsaval (tipikus kerteszeti rozsa mit ettermi viragarusok tolnak, gyerek biztos Sziriabol hozta a zsebeben), "spontan demonstralo" kisgyerekek ugyanolyan filctollal es kezirassal megirt tablakkal (menekult kb 5-6 eves gyerekeknek nem csak az angoljuk egesz jo a torve eppen csak beszelo szulokhoz kepest, de lathatoen kitunoen irnak is).

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 23:03:54

@zizi77: Igy van nem jelent gondot h lebuktak, folytatják a hazudozást.

@telkoe: Persze, ez ilyen. Én is így viszonyulok minden hírhez/képhez, amikor el akarják magyarázni mit kell gondolni a világ túlsó feléről.

telkoe 2015.09.04. 23:05:03

@zizi77: Ket nap mulva majd a fotos gyerek fogja vonogatni a vallat hog y o csak fotozott, nem is tehet a kepalairasrol es egyebkent is, a szabad sajto akkora ertek hogy igazan belefer hogy egy kis aproert eppen hazudozik.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 23:09:33

@telkoe: A felelősség a szerkesztőé.

A fotós csak szar alakokkal üzletel, de mondjuk nem is igen tehet mást, hacsak nem néz más meló után. Tökmind1 ugyanis kinek ad el képet, mindenképpen manipulációra fogják használni.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 23:14:39

'Még a halál is jobb lenne a mostani helyzetnél a családját a sínre lökő szír férfi, Mohamed Bakkar szerint, aki a Reuters képe alapjána sínre lökte családját. A családfő a brit Sky Newsnak mesélte el Bicskén, hogy a magyar hatóságok el akarták őt választani a családjától – Samiya nevű feleségétől, aki épp öthónapos terhes, valamint Husam nevű kisfiától.'

Hazudik mint a cigányok. A videón az ellenkezője történik. Eltérő kultúrára utal a családja megöngyilkolásának romantikus 5lete is, ami sajnos azóta már elmúlt. Vagy már emberségesek a rendőrök.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 23:15:41

'Még a halál is jobb lenne a mostani helyzetnél a családját a sínre lökő szír férfi, Mohamed Bakkar szerint, aki a Reuters képe alapjána sínre lökte családját. A családfő a brit Sky Newsnak mesélte el Bicskén, hogy a magyar hatóságok el akarták őt választani a családjától – Samiya nevű feleségétől, aki épp öthónapos terhes, valamint Husam nevű kisfiától.'

Hazudik mint a cigányok. A videón az ellenkezője történik. Eltérő kultúrára utal a családja megöngyilkolásának romantikus 5lete is, ami sajnos azóta már elmúlt. Vagy már emberségesek a rendőrök.

Reméljük a Reuters és a Sky fogyasztói láttak már élőben bozgor cigányokat v. arabokat müsorozni.

NekemNemEzKell 2015.09.04. 23:17:22

@Bátor milan: Te nem vagy magyar, hanem egy hazátlan, buta zsidó geci vagy!

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2015.09.04. 23:27:56

@Bátor milan: szerintem most lenne az a tökéletes pillanat amikor a büdös tetves terrorista arabokkal együtt az ilyen szarházi parazita zsidókat mint te meg a magyar ballib média egyfüst alatt deportálni lehetne és senki nem venné észre

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 23:27:57

''A kormány tehát Hegyeshalomhoz szállítja a menekülteket, ezt jelentette be Lázár. Az osztrák kormány pár órával ezelőtt viszont közleményben tudatta - értelemszerűen nem erre reagálva -, hogy
büntethető az a személy, aki részt vesz a menekültek Budapestről Ausztriába történő átszállítását célzó kezdeményezésben.
Az osztrák tárca hangsúlyozta, hogy a rendőrség eltanácsolt mindenkit az akcióban való részvételtől, mivel az büntethető. Az osztrák belügyminisztérium a Budapest Bécs konvoj - vonatpótló a menekülteknek (Konvoi Budapest Wien - Schienenersatzverkehr für Flüchtlinge) elnevezésű Facebook-akcióra reagált. De Lázár mostani bejelentése pont ilyen kezdeményezés, csak állami. Mi történik itt?''

- tehát a bécsi 'civileket' gyorsan leállította az osztrák kormány...

- 'De Lázár mostani bejelentése pont ilyen kezdeményezés, csak állami.' A Zsindex megint hazudozik, mert Lázár egy szóval sem mondta, h bárkit átvisznek a határon.

_Epikurosz_ 2015.09.04. 23:40:18

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Vicces, de a hatályos magyar törvények szerint is törvénysértés illegális bevándorlót utaztatással vagy utazási információval segíteni. Nem tudom, Lázár mit képzelt. Vagy ezeknek már mind van vízuma? A rendőrök csak kísérik őket türelmesen... ennek lesz csattanója, valami magyaros.

telkoe 2015.09.04. 23:42:37

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Pontosan ugyanugy elnezest fog kerni mint az index szerkesztoje aki keszpenznek vette amit a korhazbol kidobott anyarol hazudoztak.

A tortenetre termeszetesen sikerult ratenni egy lapattal:
www.dailymail.co.uk/news/article-3220480/The-fight-Hope-Shelter-thousands-starving-refugees-wait-start-new-life-Europe-two-newborn-babies-born-migrant-couples-huddled-outside-Budapest-station.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490

Just metres away, another refugee mother was tending to her newborn baby Shems, who was born yesterday amid the devastation and chaos which has engulfed Hungary's main terminal.

The little girl - whose name means sunlight and hope - had to be delivered in the nearby dirt-ridden subway after an ambulance refused to take her mother to hospital.

Azaz itt mar mentok megtagadtak, hogy korhazba vigyek...

Alljon itt a reszletek kedveert, kitol szarmazik az info: A Migration Aid volunteer, who helped deliver Shems, told The Sun: 'It was a wonderful moment but it broke my heart it happened in such an awful place.'
Szerzok: Steph Cockroft and Vanessa Allen

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 23:43:24

@_Epikurosz_: Bevezetik a freissen csinált (statárium)extrém jogrendet azt egyből nem lesz törvénysértés. A törvények szelleme előbbre való, mint a betüje! És mia a szelleme? Kifele a migránsokkal!

telkoe 2015.09.04. 23:47:21

@_Epikurosz_: En arra tippelnek, hogy leteszik oket a hataron, aztan osztrak elvtarsak
1) ugy tesznek mnt akinek jo a kamerak elott es befogadjak oket (ill atzavarjak a nemetekhez) ergo mindenki johet rajtuk keresztul
2) kijelentik hogy ide nem, es vallajak a gonosz naci szerepet
3) megprobaljak a nemet utas megoldast - szegenyek meg befogadjuk, de figyelmeztetjuk Mo-t hogy ez ellenkezik a Schengeni szabalyokkal es micsoda csunya dolog ide engedni a bevandorlokat ahelyett hogy hagynatok magatokat lefasisztazni a halado baloldali sajtoseggfejektol.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2015.09.04. 23:53:37

'Szlovénia már nem ellenzi a menekültek elosztását szabályozó kötelező kvóta bevezetését az Európai Unióban, és 2000 migránst hajlandó befogadni - jelentette ki Karl Erjavec szlovén külügyminiszter pénteken újságíróknak. A miniszter elmondta: Szlovénia támogatja az Európai Bizottságnak a menekültek tagállamok közötti elosztását szabályozó javaslatát, és nagyon sajnálja, hogy egyes európai országok erre nem hajlandók. Utalt rá, hogy Magyarországot és Görögországot humanitárius válság fenyegeti, ami pedig szolidaritásra kötelezi a többi tagállamot. "Közös európai megoldást kell találni a menekülthelyzet kezelésére" - ''

Nahát, nahát. Már nem ellenzi. Csak nem épül a magyar kerítés? Sajnos, ha jól nézem a térképet, pán Erjavec, nemsokára Szlovéniában lesz humanitárius katasztrófa, és akkkor majd jól befogadunk vagy 2000 bozgort (vagy szlovént).

apanna 2015.09.05. 00:34:07

A fotós löki meg a hapsit, tisztán látszik.

monddazigazatmar 2015.09.05. 00:56:21

@Frady Endre: Mar ne haragudj.
Rendesen tajekoztattak volna oket????

Tehat megall a csocselek a keleti elott, aztan oda kell hozzajuk rohanni, es 15 nyelven elmeselni nekik mindent tovirol hegyire? Ennek nem ugy kene zajlani, hogy ok mennek be hivatalokba, es jarnak utana temaknak? Barmilyen ugyben, nem az a hivatalos menete a dolgoknak, hogy utanakerdezek annak ami engem erint? Esetleg viszek tolmacsot magammal? Okostelefonon utanaolvasok?

Sot, tovabb megyek. Nem ugy kene tortenni, hogy bemegyek a hataron, elmondom jogy mi a bajom, aztan csinalom amit mondanak?
Honnan jott ez a sok isteni elkepzeles, hogy a menekultnek nem kell adni ujjlenyomatot, ott megy ahol akar, ott satraz ahol akar, es mi vigyunk oda nekik mindent helybe?

Nem tudom, hogy hany menzan vagy tag, de talan nem olyan nehez felfogni, hogy van egy torvenyes ut, ezek meg a torvenytelent valasztjak folyamatosan.

_Epikurosz_ 2015.09.05. 02:12:44

@apanna: Ilyet ne állíts, megnéztem újra, ez nem igaz.

venszivar3 2015.09.05. 03:48:33

EZEK az ÁLLATOK KICSINÁLJÁK EURÓPÁT, MAJD a VILÁGOT!!!

bkkzol 2015.09.05. 06:10:26

Na most , hogy egy idota a vakvaganyon fetreng a csaladjaval csak a "sajtofotos" hienanak jo. Azonnal el kellene venni a gyerket toluk, gondatlan veszelyeztetes miatt. Utanna lehetne konnyesszemu apukat es hiszteriazo muszlim asszony is fotozni. Erre is van erdeklodes. Na?
A kovekezo kepeke amikor a gyerk hasara ragaszozzak a bombat... 10 ev mulve elmegy az iszlam allamba harcolni, mert nyugaton lelki torest szenvedett gyermek koraban...

Rudi Kató 2015.09.05. 06:43:18

@bkkzol:
Úthengert kellett volna azonnal rájuk küldeni!

MEDVE1978 2015.09.05. 08:36:41

Nos, kicsit nagyobb gyermekem van. Bár az ilyen kisgyerekeknek nagyon hajlékonyak a csontjaik, egyben nagyon sérülékenyek is. A kutacs még nem zárul össze, ha a gyerek fejre esik, nagyobb nyomás éri a fejét, bele is halhat - fogyatékosságot is szerezhet.

Én láttam a videót. Menekültünket próbálják regisztrációra, illetve táborba terelni. Erre a férfi lecibálja a nőt a sínekre és utána melléjük fekszik.
Ha nem volt családtag, a muzulmán országokban egy ilyenért simán megkövezik vagy elvágják a torkát. A faszi egyébként is hisztériás rohamot kap, tombol, a saját fejét üti, kvázi önveszélyes.

A kép manipulatív. Nem kell itt a szent újságíróról beszélni, aki véletlenül lőtte. Hallotta, hogy balhé van, remélte, hogy a gonosz rendőrök ütöttek és rögtön fotózott párat. Utána kiválasztotta pont ezt az egyet. Ha jól megfigyeljük a háttérben a rendőr kezében gumibotot tart és magabiztosan áll. A másik rendőr meg éppen nyúl. Mindketten állnak, a menekültek pedig alárendelt helyzetben fekszenek, a pasi ordít, a nő a gyerekét védi. Ha előzmények nélkül látod a képet, arra gondolsz, hogy a rendőrök el akarják hurcolni erőszakkal ezeket az embereket.

Ahogy fotósunk pont ezt akarta láttatni, illetve a nemzetközi sajtó is ilyen fotókat akart mutatni, hogy meg lehessen jeleníteni a gonosz magyar rendőröket, akik az ártatlan menekülteket embertelenül kezelik.
Sokat olvasom a die Zeit német lap online fórumát. Ott rögtön ugrottak a képre, jöttek is a magyarokat embertelen állatokként lefestő megjegyzések.

bkkzol 2015.09.05. 08:41:51

@Rudi Kató: gonosz vagy. idejuk van, vakvagany van. mozgasukban nem lehet korlatozni. fetrengjenek ott ameg akarnak!

Namir 2015.09.05. 08:45:46

"Akkor ez a fotó most hazudik?"

Mi az hogy! Nagyon is!
Ilyen böszmeséget még nem csináltak Európában...

Namir 2015.09.05. 08:50:27

A véletlenségéről csak annyit, hogy a jelenet kezdete (mozgás a sínek felé) és a fotó elkészítése között mindössze 4-5 másodperc van.

Persze lehet, hogy épp abban a 4 másodpercben érkezett meg a fotós a helyszínre, látva a mozgolódást kapcsolta be a gépét és készítette el a fotót, így nem lehetett tisztában az előzményekkel.

Minden más esetben a fotós tökéletesen tisztában kellett, hogy legyen azzal, hogy amit leközöl az pont az ellenkezője a valóságnak.

BALLIB MÉDIA = TAKONY

bkkzol 2015.09.05. 08:51:38

szerintem mi szulunk 8-10 gyereket a semmibe, fegyver ropogas kozepette?!

peterakás 2015.09.05. 08:58:55

Szerintem erre a blogbejegyzésre van magyar szó: szerecsenmosdatás. Ráadásul a helyzet még rosszabb, mint elsőre tűnik. Ugyanis jó eséllyel ez a jelenet nem jött volna létre a kamera támogatása nélkül. A következő sztori rajzolódik ki alőttem. Ott áll ez a férfi a sínek mentén, miután leszállították a vonatról, és meglát két rendőrt meg egy fényképezőgépes press mellényes emberkét, és - nem mint a fotós - villámgyorsan dönt, a szó szoros értelmében is. Miután épp ott van egy kisgyerekes nő, az még hatásosabb. A többit meg ismerjük. A média nem önmagát manipulálja, hanem a valóságot, és ha szigorúak akarunk lenni, a terrorizmus maga médiatermék.

Hejes sírás 2015.09.05. 09:06:02

Igen, a kép hazudik. Mégpedig azért, mert az igazságnak egy morzsáját látjuk, kizárólagos szubjeltív módon. erre találták ki a fotósorozatot. Ha én neked azt mondom, hogy Ba! az lehet baszd meg és lehet barátom, de lehet barna a gatyád ülepe is. ne akard már hosszú sortokon át megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

bkkzol 2015.09.05. 09:51:48

Szolni kellene a norveg nagykovetnek, hogy hozzon ma magaval egy nejlon taskanyi norveg utlevelet ezeknek. Nagy szukseg van ott is a dolgos kezekre, ezek meg ugy is olakipari orszagbol jottek...

Veder1 2015.09.05. 11:30:19

@Csucsundraa: nagyjából ez a helyzet, pontos összefoglaló

borsky 2015.09.05. 19:05:00

Ha figyelmesen nézzük a videót, akkor a felvételen 24. másodperécben az látszik, hogy nem a menekült férfi rántja le a nőt a sínre, hanem valszeg az egyik rendőr, akinek csak a karja látszik.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.09.05. 20:15:53

@monddazigazatmar: A nagy kék plakátok százmilliójának töredékéből elő lehetett volna állítani különböző arab nyelvű tájékoztató brosúrákat arról, hogy mi is ez az EU, milyen bevándorlási szabályok vannak, hol találhatóak menekült szállások, hogyan lehet átjutni az országon, milyen jogaik és milyen kötelességeik vannak... stb. Ha ezt osztogatták volna már a határon, talán nem alakult volna ki ez a káosz. Talán nem adhatott volna el a MÁV, meg egyéb ügynökök méregdrága hamis jegyeket és sorolhatnám...
De elismerem, hogy habzani és dühöngeni egyszerűbb és úgy tűnik, több szavazatot is hoz...

Fecsegő63 2015.09.06. 10:45:47

@Frady Endre: Üdvözlöm! Beleolvastam a kommentekbe! Eképesztően gyülölködők és primitívek! Most örülök immár többedszer, hogy a családom,a barátaim elhagyták szeretett hazájukat! Egy ilyen fertőben élni????
De remélem ??? ,a pénteki "futbal szurkolók" melegséggel tölti el lelküket,Ők az "igazi magyarok"!! Valóban büszkék lehetnek rájuk, csak törtek zúztak gyújtogattak, felverték az egész környéket, mindenen átgázolva a körúton az úttesten vonultak, akkor senkit nem zavart a kresz betartatása, pedig ők a nyelvet is. értik??....nos itt tartunk! Számomra érthetetlen, hogy senki nem látja a fától az erdőt???

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.09.06. 18:57:15

@Fecsegő63: Kedves Fecsegő63! Tegeződjünk!
Igazad van, ez van... Az élet nehéz és azután meghalunk... ;)
De ha már így egyetértünk, akkor megkérlek, hogy nézd meg a KiMiTube videómat és támogass a szavazatoddal!
kimittube.hu/produkcio/frady-endre-starwar-versek
Előre is kösszy!
Szuper lesz! :)))

Christian Donovan 2015.09.06. 22:29:36

Please, let the train run them over. Or they will run you over in the name of Islam. Don't be fooled. This is the most digusting tactic. This is the epitome of psychological warfare against the west by the Arabs. And they play it vey well. People of Europe wake up; the question Is not" to be or not to be"- I hope it is not. It should not be a question. You have the right to be and Islam has no right to deny you to be.

MrMundr 2015.09.07. 10:59:19

az ember szeme összefolyik, milyen igénytelen kommentfelület ez már

Narna Joan 2015.09.07. 12:42:03

A fotó igenis hazudik abból a szempontból, ahogy sokan kezelték a sajtóban. A férfi saját maga LÖKTE oda a feleségét a babával mint vala rongydarabot és nem a rendőrök. Nem akartak együttműködni a rendőrökkel. Az, hogy átverték őket, és mégsem Ausztriába mentek nem volt egy jó húzás. Az biztos. De nem ok arra, hogy a saját családoddal így bánjál.

A kerítés hibája mindez? Érdekes. Mielőtt a németek hülye, meggondolatlan, ostoba, elsietett kijelentéseket tettek eléggé együttműködtek velünk a menekültek. Nem volt ekkora probléma. Vajon eddig miért volt jó nekik a tábor? És most miért nem hajlandóak bemenni? És skandálják, hogy Németország? Mutogatják Merkel képét?

Ilyen kijelentéseket egy ország vezetőjének NEM lehet, nem szabad tenni, hogy minden szír menekült minden bizonnyal megkapja a menekültjogot Németországban, illetve, hogy nincs felső határa mennyit fogad be. Hihetetlen milyen képmutató és undorító Angela Merkel. Nem fognak minden szír menekültet befogadni. Pont. Akkor lesz majd problémája a németeknek.
Mindeközben a spanyolok gumibottal verik vissza az afrikai menekülteket a határon. De persze ki a francot érdekelnek feketék. Azok nem kellenek a németeknek. Undorító, képmutató Németország.

Reszelő Aladár 2015.09.07. 12:48:00

Előbb jön a kidumálás, a kontextus tisztázása, majd egy teljesen hamis következtetés.
A világ minden táján egy olyan kép ahol kétségbeesett emberek, gyerekület ölelő anyák és a karhatalom képviselője látható ugyanazt jelenti minden librálisnak: az állam megaláz és el akar taposni minden áron.
Hisz az ember alapvetően elesett a karhatolom pedig csak bántani akar. Egy jogállamban ilyen pedig SOSEM fordul elő, csak a nettó diktatúrákban. (amikor francia vagy spanyol rendőröl ütlegelnek a külvárosban, vagy a határon az jogos védelem).
A föld egyik sarkában történik valami embertelen, sokan elindulnak. Ennek pedig megvan a kockázata. Például az, hogy valahol valakik nem látnak szívesen. Útközben érintenek 5-6 országot, ahol már rég nem üldözi őket senki, de mégis tovább, tovább, tovább.
Így kerül a képbe Törökörszág, Görögország, Macedónia, Szerbia, Magyarország, ezek bár biztonságosak, már nem elég. Nekik Németország kell. Vagy ott van Calais, és a táborokban a migránsok akiknek Olaszország, Spanyolország vagy Franciaország már kevés.
A liberálisok amikor nem a jogszabályok betartását követelik, akkor a szolidaritást. Jogállamot követelnek, de ha valaki betart egy az elveinek kellemetlen szabályt, az már diktatórikus.
Schengen? Dublin III? Ha a magyar kormány betartja a Dublin III-at, és hivatalos eljárást kezdeményez, akkor nem szolidáris. Ha pedig megkér másokat, hogy ne jöjjenek, akkor egyenesen gyűlöletkeltő. Ha pedig mégis szolidáris lenne, és továbbenged menekülteket, akkor pedig nem védi Schengent.
Eközben pedig az a Merkel a sztár, aki egyik héten befogad, majd a következő héten félreérti mindenki, majd megint befogad, majd már korábban elvetett kvótákat akar megint.
Végül befogadja azokat, akik nyelvet beszélnek és értenek valamihez. Aki nem kell, az mehet vissza keletre. Majd mi megtanulunk arabul.

Narna Joan 2015.09.07. 13:52:20

@borsky: Igen? És hogyan tudná olyan irányba lerántani a rendőr? És egyáltalán miért rántaná le? Maga a férje(vagy kicsoda) húzta oda a nőt a sínre, az nem tűnt fel?
Jobb oldalon nem rendőr állt, hanem egy kamerás. Kicsit jobban kéne figyelni mi történik a videón...

Narna Joan 2015.09.07. 14:13:52

@cabeza: Csak szeretném közölni, hogy a Keletiben lévő tömegnél pl. volt tolmács. Van videó róla, hogy a tömegnek mondták arabul(gondolom) hogy táborokba kell menniük és elkezdtek kiabálni és nem akartak. Tudom, akkor már vettek jegyet.
A Keleti helyzetéhez hozzájárult sok minden. Egyrészről igen, a kormány nemtörődömsége, másrészről Németország IDIÓTA kijelentései és hogy nem volt igazi megegyezés, hogy mennyi embert engedhetünk át hozzájuk akkor.
Könnyű amúgy az országot kritizálni, de megnézném, hogy ki hogy oldaná meg ekkora országban(úgyértem kicsi országban) az egyik legnagyobb emebráradatot, míg köteleznek, hogy tartsuk be a Dublin III-at különben korlátozzák a magyarokat is majd az osztrák határon, és közben a rendőrök bánjanak velük rendesen és ne korlátozzák őket stb. Ez a kettő egyszerre szinte lehetetlen.

Ausztria kb. meg ne szólaljon, mert ő sem tartja be a Dublin III-at és neki annyi a dolga, hogy átszállítja őket a németekhez. Nem nagyon marasztalja őket. Amúgy meg Ausztriában is aludtak a szabad ég alatt a menekültek. Mivel nem volt több hely. Ez van. Rajtunk még nagyobb a nyomás szóval inkább el kéne gondolkodni, hogy MI milyen helyzetben vagyunk és az osztrákok és németek milyen helyzetben vannak. Az EU közepéről, csak EU-s országokkal körülvéve könnyű pofázni.

borsky 2015.09.07. 16:51:11

@Narna Joan: Sajnos nem tudom becsatolni neked a kimerevített képet amin látszik az a jobb kar, amely megragadja a nő a bal vállát és lehúzza. A férje a háta mögött áll és mintegy elkapja a hátrafelé eső nőt. A felvétel 6-7. másodpercében látszik mindez. Javaslom nézd meg mégegyszer.

Narna Joan 2015.09.07. 17:57:22

@borsky: Megnéztem többször. Az a kar amúgy egy bal kar és a mögötte álló férfié, a férjé, és teljesen látszik a lendület ahogy megrántja a nőt. A rendőr aki mögöttük áll hátrébb lép, miközben a szír(?) férfi ODARÁNTJA a feleségét mint valami darab tárgyat a sínre. Jobb oldalon kamerás áll. A hátsó rendőr karja el se érne addig.
És amúgy sem válaszolja meg a kérdést: miért rántja akkor a férfi a sínre a nőt? Már ott látszik milyen durván bánik vele. De persze könnyebb a renderőkre fogni...

Narna Joan 2015.09.07. 18:02:58

@borsky: És amúgy 100% biztos vagyok benne, hogy a kameráknak csinálta a férfi. Mondják is a videón: "Ezt szerintem nekünk csinálta." Azért csinálta, hogy Magyarországra lehessen mondani milyen szörnyű és majd az EU cselekszik és nem küldi őket ide vissza.
Egy másik felvételen a szájával kapaszkodik a nő ruhájába.
Teljesen tisztában vannak vele, hogy mennyire figyel a média. Ott vannak mindenhol.

borsky 2015.09.07. 18:19:06

@Narna Joan: Megnéztem még egyszer és igaz, valóban, a férj húzza le.

mindenhova 2015.09.07. 23:38:10

@♔bаtyu♔: ... és visszaküldik hozzánk. De boldog vagyok!

Ezek az emberek nem menekültek már. Elmenekültek a háborúból, de sem a törökök, se ma görögök, macedónok, szerbek nem lőttek rájuk, nem kellett az életükért futniuk. Törökországig, az első befogadó békés országig háborús menekült. Utána viszont az életminősége javításáért vándorol. Ezt is megértem, de innentől már csak bevándorló, ha ezt törvénytelenül teszi a zöld határon, akkor, illegális migráns.

chrisred 2015.09.08. 05:47:18

@mindenhova: Ez tévedés. Nincs jelentősége, hogy a magyar nyelvben a "menekül" szónak mi a jelentése. A menekült az, akit a származási országában az 1951. évi genfi egyezményben felsorolt okok miatt üldöznek, vagy az üldöztetés veszélye fenyegeti, ha hazatér. A menekült státusz megítélése szempontjából nincs következménye annak, ha nem az első lehetséges alkalommal nyújtja be a menedékes kérelmét.

Balt 2015.11.25. 14:14:14

Csak szokás szerint "hazudtok reggel, éjjel meg este" (klasszikussal szólva).

Kezdve azzal, hogy az Index migránsválságot cikkeiben az "illusztráló" fotók szinte kivétel nélkül (ha nagyon ráérek, majd összeírom az arányt) gyerekeket (is) ábrázol, amely nemzetközi statisztikák alapján (a bevándorlók >80%-a katonakorú férfi) egyértelmű hamisítás.

Millerdraft 2015.11.25. 16:43:20

A szar Indexnek legalább elnézést kellene kérnie a Készenléti rendőrség tagjaitól, hogy ordas kamut jelentetett meg ezzel rossz színben tüntette fel őket. De persze erre várhatunk. Mindegy is, mára a napnál világosabb, hogy a kerítés sikertörténet, az általatok csak szapult Orbán csak profitált az ügyből. Ráadásul az ország úgy 80%-a letette voksát a migránsok ellen.Lassan Európa is felébred Párizs hatására és az iszlám terjeszkedés az unió határainál meg is áll.

Wendriner Piroska sakál és balerina (törölt) 2015.11.25. 17:42:37

De, pontosan arról van szó, hogy a média tudatosan hazudik az olvasóközönségnek. Hogy nem tájékoztat, hanem manipulál. Nem a valóságot tárja fel, hanem propagandát folytat egyik vagy másik oldal számára. Nem csak itthon, nyugaton is. És ez nagyon nagyon fárasztó és elkeserítő.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2016.07.12. 12:30:57

Én egy bigott, vallási fanatikust látok, aki a gyermekét védőpajzsként használva ugrik a sínek közé. Próbálják menteni...
süti beállítások módosítása