lvnte 2010.05.04. 13:52

Nikon lencse szimulátor

Objektív vásárlás előtt örök dilemma (DX forumátumú váz tulajoknak legalábbis), hogy fullframe-re tervezett objektívet vásároljunk a DX-es vázra, vagy kifejezetten a kisebb érzékelőmérethez gyártott DX-es optikákat válasszuk.


Nagylátószög esetében akár 10-20 foknyi is lehet az eltérés a lencsék által alkotott kép látószöge közt (azonos átfogású DX és FX), alaposan meg kell fontolni mire lesz szükségünk. A döntésben látványos segítség a Nikon Lens Simulator alkalmazás, amivel tesztelhetjük, milyen képet fog adni a vásárolni tervezett optika a vázunkon, összehasonlíthatjuk ugyanazt a gyújtótávolságot a kétféle lencsetípussal és érzékelőmérettel.

A kínálatban értelem szerűen csak Nikon optikák szerepelnek, de a 3rd party gyártók objektívjeit is tesztelhetjük a rendszerrel, ha tudjuk hogy a kiszemelt optika milyen érzékelőhöz lett tervezve. Tokináéknál az objektív nevében a DX jelzés jelenti a cropolt vázhoz tervezett lencsét, Sigmánál a DC, Tamronnál pedig a Di-II.

Címkék:vásárlás objektív lencse tippek tanács photography photoblog nikon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr405076449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása