lvnte 2010.05.11. 14:08

NYTimes világmozaik - teljes galéria

Elkészült a teljes Moment in Time adatbázis, több tízezer képpel. Komoly beleéléssel lehet nézegetni a galériát,  ha naivan hiszünk benne, hogy tényleg mindegyik kép ugyanabban a percben / pillanatban készülhetett.

 Már maga az arhívum megvalósítása is látványos: az azonos helyen és tematikában készült fotókat tornyokban egymásra rakodva lehet végignézni.


 A szerkesztők szerint az egyértelműen más időpontban készült fotókat (eltérő napszak, eseményfotók stb) nem tették bele a válogatásba, így nagyjából meg is van az az illúzió a képek nézegetése közben, hogy miközben valahol Afrikában marhákat terelt hazafelé egy kisgyerek, a világ túloldalán mások épp szappanbuborékot fújnak egy szikla szélén ücsörögve, vagy a délutáni süteményüket szeletelik egy tea mellett.

Bónuszként a Marson robotoló Opportunity is küldött egy képet az eseményre, ezzel a kezdeményezés jócskán túllépte a bolygónk szabta szűkös korlátokat.

Fantasztikus.

Hogy mennyire volt sikeres a felhívás, talán abból látszik a legjobban, hogy Budapest - Hungaryből ugyanarról a helyről két kép is készült:

Én a Moszkva téren az újságárus mellől fotóztam ugyanazokat a virágárusokat, akiket - mint ma így kiderült - Kecskeméti Dávid is. Bár feltehetően nem ugyanazon a napon, hacsak nem ment haza átöltözni egyikőjük. :D



ui: nézd anyu, kinn van a fotóm a New York Times honlapján.

Címkék:fotózás photography nytimes photoblog new york times global mosaic

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr375076451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kecskeméti Dávid 2010.05.11. 14:08:00

Ok, csak engem nem igazán tüntet fel jó fényben, h. azt írtad, feltehetőleg máskor fotóztam. Ezzel együtt köszönöm, hogy belinkeltél.

lvnte 2010.05.11. 14:08:00

csak abból gondoltam, hogy nálam a narancssárga pólós fazon mellette fehér ruhás nő ül, aki a te képeden nincs rajta. :D de lehet helyetcseréltek utána. Elég gyorsan váltják egymást az árusok. :)

Kecskeméti Dávid 2010.05.11. 14:08:00

Nem igazán látom, hol látod az eltérést. 17 óra 1-2 perckor exponáltam, még a farmerkabátos fószerre is emlékszem.
Mindenesetre köszönöm, hogy megemlítesz!
Üdvözlettel:
KeD
süti beállítások módosítása