lvnte 2010.08.22. 23:37

A madarak százalékot kapnak az objektívgyártóktól

Más logikus magyarázat nincs rá, hogy minden madár - fajtától függetlenül - pont olyan távolságból ijed meg a jelenlétedtől, ahonnan 200mm-as obival még nem lehet róla jó képet készíteni. Rákényszerítenek, hogy csak a kedvükért vegyél 400as, meg 500as és hosszabb teléket. Szemetek.



Előre tudtam hogy ez lesz, nem ért meglepetésként (meg nem is ezért mentünk le). Akkor is bosszantó a gyakorlatban szembesülni vele. Talán még egy 300-as is arra jó csak, hogy bosszankodj, mert még mindig kéne vagy 100-150mm.

Mindenesetre a Tisza-tó és a Madárrezervátum a nádasaival megteremtik a lehetőséget a tartalmas természetfotós-pornóhoz. Egy délutánra mentünk le csónakázni, így is néhány óra alatt legalább tízféle madarat láttunk mindenféle élethelyzetben (táplálkozni, faágakon pihenni, felszállni, leszállni, stb.).

El tudom képzelni hogy ha valaki napokig lennvan a megfelelő felszereléssel és rutinnal, milyen képekkel jön haza innen.











flickren van még pár

Címkék:felszerelés magyarország természet fotózás fotóblog madár photography photoblog tisza-tó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr315076485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása