lvnte 2011.06.23. 12:44

Milyen ma a legnépszerűbb kamera Flickr-en? Nikon? Canon?

Egyik sem. A legfrissebb adatok szerint az iphone4 átvette a vezetést az eddigi csúcstartó Nikon D90-től.

Az iphone és a kamerája ettől nem lesz jobb vagy rosszabb (jobb majd az ios5 fejlesztésektől lesz), ahogy a D90-sem a legjobb kamera volt, viszont mindenképp érdekes adat.

A grafikonból ugrásszerű fejlődés látszik. Egyre népszerűbb az iphone, egyre több app jelenik meg rá, amikkel egyre egyszerűbben tölthetjük fel a képeket a megosztóra. Elkerülhetetlen a siker. Nem lennék a "point and shoot" gépek helyében.

Év elején a CES kapcsán már megmondtam előre: a kompaktok elindultak lefelé a lejtőn. Ha nem kapnak megosztás funkciókat, amivel felvehetik a versenyt a telefonokkal, könnyen feleslegessé válhatnak.

Ezt látszik alátámasztani a flickr camera finder másik ábrájaja, amin az látszik, hogy a legnépszerűbb kompaktok közül mindegyik mélyrepülésnek indult. (bár ez nem ennyire egyértelmű: a zuhanás oka lehet az is, hogy egyre több típus jelenik meg, egyik sem válik igazán húzó modellé, gyorsan cserélődnek a gépek termékcsaládokon belül is, így sokféle gép közt oszlik meg a felhasználók aránya)

Címkék:apple flickr iphone fotózás fotóblog photography photoblog közösségi média fotómegosztó mobil alkalmazás mobil fotó kompakt gép

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr655076570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fotóriporter 2011.06.23. 12:44:00

Szerintem az iPhone kamerája nem lesz jobb az iOS5-től sem, csak kap 1-2 (nem is olyan nagyon komoly) plussz feature-t.

Szerintem az dobna igazán az iPhone használhatóságán, ha az Apple nagyobb szabadságot engedne a fejlesztőknek a fotó modul vezérlése felett. Ha lehetne manuálisan állítani a zársebességet, blendét, az jócskán növelné a kreatív lehetőségeket - viszont ez nem tömeg igény, így nem is fog prioritást kapni.
süti beállítások módosítása