lvnte 2011.09.28. 18:13

Játszál te is haditudósítóst

Őszintén szólva, fogalmam sincs mire számítanak a Warco fejlesztői, de amatőr fejlesztőcsapatok érdekes ötleteinek mindig csak örülni lehet. Vagy nem.

Ebben a játékban fegyverek helyett egy kamerát vehetsz a kezedbe, amivel felveheted, amit látsz magad előtt. Többféle terepen állítanak majd változatos helyzetekbe, te nyomod a REC gombot (remélem nyomva kell tartani), aztán a jelentekből összerakhatsz egy riportot. ?!?!

Teljesen megértem, ha most senki nem jött izgalomba.



Egyrészt, ez minek (nagybetűk használata indokolt lenne). Másrészt, akit ez érdekel, az eddig is frapsot ragadott, és azzal csinált videókat, bármilyen játékból. Az ilyen klipeknek komoly kultusza alakult ki az évek során a fragmoviektól kezdve, a machinimákon át az egész estés wowfilmekig. De az összehasonlíthatatlanul más.

Ilyen videók házi barkácsolásával tanultuk meg régen a vágóprogramokat használni, képet, hangot meg grafikai elemeket létrehozni és összehangolni. Fórumokon, meg tutorialokból ment a tanulás, egymást húzták az emberek a jobbnál jobb munkákkal. (oké, itt erősen elkapott a gamer nosztalgia)

 Biztosan állítom, hogy több videós szakembert inspiráltak az ilyen videós munkák gyerekként, mint a pályaválasztási tanácsadó az iskolában.

Mióta nem vagyok aktív játékos, annyira nem követem már ezeket a csatornákat, de elnézve a számokat százmilliós nézettségű ipar nőtt már a játékvideók köré. Talán erre próbáltak egy ilyen buta ötlettel rákontrázni a fejlesztők, csak csúnyán mellé lőttek.

Amellett, hogy az egész úgy néz ki, mint egy rossz vicc az évezred elejéről, arra a teljesen hibás koncepcióra épít, aminek a szellemében ma mindent igyekeznek a színkódos kifestő szintjére butítani, hogy igazodjon a tömegek képességeihez. És ez rossz.

Címkék:vélemény játék technika animáció informatika fotózás fotóblog érdekesség haditudósító

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr185076590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása