lvnte 2014.09.01. 20:40

Hogy is áll az új Origofotó a fotóval?

Az Origofotó búcsúposztja mellett egy fotótörténelmi-jellegű esszét villant az új fotórovat. Nem lehet nem bemutatkozó írásnak gondolni Gellér Judit Hogy is vagyunk a fotókkal c. szakdoga-szerű tanulmányát, bár a szerző nem a rovat tagja, hanem kurátor és fotós szaklapok állandó szerzője.

Egy kis történelmi bevezető után hirtelen mindenről szó lesz fotóművészet-sajtófotó vonalon a milliárdszámra megtermelt képektől kezdve a hazai intézményi keretekig, de aztán a kezdeti lendület néhány jól ismert kérdésben ér véget. 

A kérdések összetettek, s nem is egykönnyen adhatók rájuk válaszok.

Ő mondta, nem én.

Ha valaki még nem mélázott el a cikkben említett dolgokon, akkor remek ébresztő lehet ez az alkalom. A digitális fényképezőgépek lassan harminc évvel ezelőtti felfedezésével egy új mérföldkőhöz érkezett a fotográfia.

Címkék:vélemény fotózás fotóblog fotóriporter sajtófotó fotótörténet fotográfia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lvnte.blog.hu/api/trackback/id/tr836657027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása